Sklokeramická Electrolux EKC 511100 W  zkušenost, hodnocení a recenze  - Jednoduché vaření i pečení

Když jsem se poohlížela po novém sporáku, nehledala jsem žádné speciální technické "vychytávky" ani novinky. Důležité pro mě bylo, aby se na něm dobře vařilo a myslím, že jsem našla ideální variantu při porovnání ceny a kvality.

Tento sporák je jednoduchý, má sklokeramickou desku se čtyřmi varnými zónami (2 velké a 2 malé). Deska se jednoduše myje a udržuje - stačí otřít houbičkou a hotovo. Teplota varných zón je odstupňována od 1 do 9, na nejvyšší stupeň je zóna rozehřátá velmi rychle a voda na ní vaří skoro okamžitě. Mně, jako milovnici nejrůznějších dezertů, se velmi líbí stupeň 2, na který je možné rozehřívat čokoládu bez nutnosti složitě připravovat vodní lázeň. Stačí dát čokoládu do hrnce a za několik minut je úplně rozpuštěná (myslím, že to ocení každý, kdo doma často připravuje sladké dezerty). Na pracovní desce jsou také ukazatele tepla, které zhasnou teprve tehdy, až varná zóna zchládne.

Trouba má osvětlení a obsahovala i dva odlišně hluboké plechy na pečení a pečičí mřížku. Pro troubu lze zvolit několik režimů pečení, ale přiznám se, že používám jen jeden, ten který peče zhora i zdola. Můžete také použít časovač (až do 55 minut), který funguje i jako budík. V troubě se za půl roku používání zatím nic nespálilo, všechno je dokonale upečené a pečení je velmi jednoduché.

Dole pod troubou je také šuplík na nádobí, já v ní mám pánvičky a pokličky.

Závěr: sporák je vynikající, na obsluhu jednoduchý.  Velmi dobře se na něm vaří i peče, rychle se rozehřívá, lehce se umývá a udržuje. Jednoznačně doporučuji.

Hodnocení uživatelů 14